SDA TV

Prijavi se

Designed by:

Sretna Nova 2013. godina

Svim  građanima Bosne i Hercegovine želimo sretnu i uspješnu Novu 2013. godinu,


uz iskrene želje da je provedu u sreći, veselju i u dobrom zdravlju.

 
Obilježena 22. godišnjica osnivanja AM SDA

DObilježena 22. godišnjica osnivanja AM SDAvadesetdruga godišnjica osnivanja Asocijacije mladih SDA (tada Muslimanski omladinski savez) obilježena je 22. decembra 2012. godine. Predsjedništvo Asocijacije mladih održalo je Svečanu sjednicu u povodu 22. godišnjice osnivanja na kojoj je predsjednik AM SDA podsjetio na značaj i doprinos omladinskog podmlatka SDA od osnivanja do danas.

 

Nakon Svečane sjednice članovi Predsjedništva Asocijacije mladih SDA položili su cvijeće na mezar prvog predsjednika Stranke demokratske akcije rahmetli Alije Izetbegovića.

 

Read more...
 
Druga sjednica Općinskog vijeća Ilijaš

Druga sjednica Općinskog vijeća Ilijaš

Druga sjednica Općinskog vijeća Ilijaš zakazana je za danas 27.decembra 2012. godine sa početkom u 12:00 sati.

Za sjednicu je predložen dnevni red kojeg možete pročitati u nastavku.

Read more...
 
Uređuju se korita rijeka Misoča i Ljubina u naseljenim mjestima, ministar Hrenovica obišao radilišta

Uređuju se korita rijeka Misoča i Ljubina u naseljenim mjestima, ministar Hrenovica obišao radilištaKorita rijeka Ljubina i Misoča, čije uređenje finansira Kanton Sarajevo, obišli su jučer ministar privrede KS Emir Hrenovica i načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić. Radi zaštite od poplava u naselju Srednje, u toku je uređenje novih 200 metara riječnog korita od ušća potoka Rače u rijeku Ljubinu i uzvodno do mosta na ulazu u naselje sa regionalnog puta Sarajevo-Tuzla. Radovi su u završnoj fazi, a do kraja godine planirano je i postavljanje zaštitne ograde na dijelu korita ove rijeke. U naselju Mlini uređuje se riječno korito Misoče u dužini od 100 metara.

„Iz budžeta Kantona za 2012. godinu izdvojeno je 160.000 KM za izvođenje radova na uređenju korita Ljubine, te 90.000 za uređenje korita Misoče. Uz ta sredstva, izdvojeno je još 15.000 KM za hitne intervencije na čišćenju korita ove dvije rijeke“ kazao je ministar Hrenovica. Istakao je da se projekt regulacije riječnih korita u ovoj općini realizuje po etapama, te najavio da će biti finansijski podržan i u 2013. godini.

Uređuju se korita rijeka Misoča i Ljubina u naseljenim mjestima, ministar Hrenovica obišao radilištaSa načelnikom Fazlićem razgovarao je i o pojedinostima projekta vodosnabdijevanja šireg područja Gajeva i Nišićke visoravni sa izvorišta Vrutak. Kako ga je informisao načelnik, realizacijom projekta bi se obezbijedile dodatne, potrebne količine pitke vode za oko 3000 stanovnika, ali i stvorili bolji uslovi za razvoj pooljoprivrede.

Izvor:http://ks.gov.ba

 
KO SDA daje punu podršku Vladi Kantona Sarajevo

KO SDA daje punu podršku Vladi Kantona SarajevoKantonalni odbor SDA Sarajevo daje punu podršku Vladi Kantona Sarajevo i njenim nastojanjima da sve odluke, akte i procedure koje je donijela prethodna Vlada od momenta izglasavanja nepovjerenja, a koje su izlazile van okvira njene nadleţnosti, vrati u zakonske okvire te da započne sa sanacijom višemilionskog deficita koji je prethodna Vlada KS ostavila u naslijeđe.

Prvi potezi novoimenovane Vlade KS upravo su zato suprotni očekivanjima SDP-a, jer ova Vlada, za razliku od prethodne, svoj puni kapacitet i stručni potencijal ulaţe u stvaranje ambijenta pravne i ekonomske sigurnosti, poštivanja procedura i vladavine prava te potpuno depolitiziranje onih sektora koje je upravo SDP-ova vlada htjela da stavi pod političku kontrolu, posebno u oblasti unutrašnjih poslova, obrazovanja i zdravstva.

Ogroman broj poziva i pisama podrške građana i uposlenika upućenih prema javnim preduzećima i ustanovama Kantona Sarajevo govore da potezi ekspertne Vlade Kantona Sarajevo nailaze na podršku građana koji više nego zadovoljni pozdravljaju ispravljanje nanesenog pravnog nasilja i nezakonitosti i koji sa tako vraćenim povjerenjem u institucije očekuju i vraćanje dostojanstva i ugleda koji pripada Vladi i Skupštini Kantona Sarajevo.

Podsjećamo da je upravo bivša vlada na čelu sa SDP-om, koji sada putem pamfleta i toboţnje brige za građane ponovo ţeli obmanjivati javnost, na vlast došla nezakonitim putem kršeći sve procedure predviđene Poslovnikom Skupštine Kantona Sarajevo te je, u tom tonu, nastavila svoj dvomjesečni mandat i bavila se primarno nezakonitim imenovanjima i zapošljavanjem podobnih stranačkih kadrova, donosila štetne zakone i propise, rasipnički trošila novac i za tako kratko vrijeme građanima Kantona Sarajevo nanijela štetu za čije saniranje će biti potrebni ogromni napori i angaţman svih dobronamjernih aktera društveno-političkog ţivota u Kantonu Sarajevo. Potpuno je jasno da svi oni koji rade suprotno očekivanjima SDP-a zapravo rade za dobrobit svih građana i jasno je da se tako nalaze na putu uspjeha.

 
« StartPrev12345678910NextEnd »

Page 7 of 50