SDA TV

Prijavi se

Designed by:

Odluka o kongresu SDA do nove godine
Odluka o kongresu SDA do nove godineJoš uvijek nije odlučeno da li će Stranka demokratske akcije održati svoj redovni kongres. O ovome se intezivno raspravlja i s obzirom na tešku političku situaciju razmišlja se da li je dobro sada vršiti pripreme za kongres ili to treba odložiti za neka bolja vremena, rekao je predsjednik SDA Sulejman Tihić.
“O održavanju kongresa bilo je razgovora u SDA zbog složene političke situacije i zbog brojnih sporazuma Lagumdžija – Čović, Dodik – Lagumdžija. Pričalo se o kongresu zbog destrukcija BiH, zbog obaveza koje će uslijediti naredne godine oko ustavnih reformi, a posebno ustavne reforme Federacije BiH, pa slijedi i popis stanovništva i zbog ovih razloga SDA bi trebala odgoditi kongres”, izjavio je Tihić danas u Sarajevu.Procedure izbora oko kongresa, kazao je, traju šest mjeseci i uzimaju 50 posto vremena, a ako bi se to dogodilo nebi se mogli baviti spomenutim pitanjima.

“Testirali smo raspoloženje općinskih i kantonalnih organizacija SDA i oko polovine je onih koji su za odgađane kongresa. Jedna trećina je za održavanje kongresa, a 20 posto su suzdržani. Dakle, nema dvije trećine delegata da se kongres odloži, ali o tome će odluku donijeti Glavni odbor SDA na jednoj od sjednica do Nove godine, pojasnio je Tihić.

(Klix.ba)
 
Tihić: Koalicija SNSD, SDS, SDP o SBB za Srebrenicu su izdaja Bošnjaka
Tihić: Koalicija SNSD, SDS, SDP o SBB za Srebrenicu su izdaja BošnjakaPredsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejman Tihić izrazio je danas u Sarajevu na pres-konferenciji iznenađenje mogućnošću stvaranja skupštinske većine u Skupštini općine Srebrenica koju bi činili Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), Srpska demokratska stranka (SDS), Socijaldemokratska partija (SDP) BiH i Savez za bolju budućnost (SBB) BiH.

Potvrdio je da su članovi Predsjedništva ove stranke razgovarali o tom pitanju na današnjoj sjednici, a Tihić je naglasio da su u ovoj stranci iznenađeni postupkom prije svega SDP-a i SBB-a budući da su zajednički sa SDA imali prijedlog za načelnika zbog čega je bilo očekivati da se takva koalicija premjesti i na općinsko vijeće.

“Smatramo to izdajom interesa Bošnjaka, izdajom interesa žrtava stradanja i genocida. To pokazuje da ove stranke imaju samo lični, odnosno uskostranački interes”, pojasnio je Tihić dodajući da su za njih nepoznati interesi naroda i države.

Read more...
 
MAHIR DEVIĆ izabran za potpredsjednika Općinskog vijeća Ilijaš

MAHIR DEVIĆ izabran za potpredsjednika Općinskog vijeća IlijašJučer je u velikoj sali Općine Ilijaš održana konstitutirajuća sjednica Općinskog vijeća Ilijaš. Kao što je i očekivano za potpredsjednika Općinskog vijeća Ilijaš izabra ne je gosp. Mahir Dević koji je na prethodnim izborima osvojio 1007 glasova a za predsjednika gosp. Damir Filipović. Općinskim vijećnicima obratio se načelnik Općine Ilijaš gosp. Akif Fazlić koji je zaželio uspješan rad u narednom periodu.

 
Danas 27.11.2012. godine konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Ilijaš

Danas 27.11.2012. godine konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Ilijaš

Konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Ilijaš održat će se u utorak 27. novembra 2012. godine sa početkom u 10:00 sati u sali Općine Ilijaš.

Na sjednici je planiran sljedeći dnevni red:

1.Informacija o potvrđivanju rezultata na lokalnim izborima 2012. godine

2.Svečane izjave novoizabranih vijećnika

3. Prijedlozi odluka

a) Prijedlog Odluke o obrazovanju Komisije za izbor i imenovanja

b) Prijedlog Rješenja o izboru članova Komisije za izbor i imenovanja

c) Izbor Komisije za provođenje izbora za predsjedavajućeg i zamjenika predsjedavajućeg Općinskog vijeća Ilijaš

4.Izbor :

a)predsjedavajućeg Općinskog vijeća Ilija

b)zamjenika predsjedavajućeg Općinskog vijeća Ilijaš

c)svečana izjava novoizabranog predsjedavajućeg i zamjenika predsjedavajućeg OV Ilijaš

5.Odluka o utvrđivanju prestanka mandata nosilaca funkcija u prethodnom mandatu Općinskog vijeća :

a)predsjedavajućeg Općinskog vijeća Ilijaš

b)zamjenika predsjedavajućeg Općinskog vijeća Ilijaš

 

Izabrani vijećnici OO SDA Ilijaš u Općinskom vijeću su:

1.Mahir Dević - broj glasova 1007.

2.Nedim Matoruga - broj glasova 661.

3.Saudin Durmić - broj glasova 656.

4.Halid Dizdarević - broj glasova 603.

5.Amar Dovadžija - broj glasova 496.

6.Muamer Dervišević - broj glasova 494.

7.Fahir Hasanović - broj glasova 460.

8.Rasim Šehić - broj glasova 447.

9.Selma Pušina - broj glasova 439.

 
Sretan Dan Državnosti BiH

 

Sretan Dan Državnosti BiH

 
« StartPrev12345678910NextEnd »

Page 9 of 50