SDA TV

Prijavi se

Designed by:

Svečano otvorena pješačka zona "Centar Ilijaš"

 Svečano otvorena pješačka zona  Centar Ilijaš  Sinoć, 27.06.2013.g. u 20:00 u Ilijašu je zvanično otovrena pješačka zona "Centar Ilijaš". Pred više hiljada građana (nezvanična procjena preko 4000) presjecanjem vrpce općinski načelnik gosp.Akif Fazlić sa Premijerom KS gosp.Suadom Zeljkovićem, direktorom Direkcije za ceste KS gosp.Ademom Zoljom, predsjedavajućim OV Ilijaš gosp. Damirom Filipovićem i dopredsjedavajućim OV Ilijaš gosp. Mahirom Devićem poklonio je građanima Ilijaša prelijepu pješačku zonu "Centar Ilijaš". U svom obraćanju gosp.Akif Fazlić je najavio da je ovo tek početak obećanih projekata i da će se u narednom periodu posvetiti pažnja razvojnim projektima i napretku naše Općine. Premijer KS gosp. Suad Zeljković čestitao je građanima te pohvalio odličnu saradnju i napore koje ilijaška vlast na čelu sa načelnikom gosp.Akifom ulaže u razvoju i naprektu Ilijaša. Gosp. Zeljković je prošlog mjeseca dobio posebno priznanje Evropskog pokreta u BiH i Evropskog parlamenta kao "Najtolerantiji političar u BiH" a sinoć je primio i posebno prizanje ilijaškog načelnika gosp.Fazlića za podršku u realizaciji projekata na području ilijaške općine. Zahvalnicu za podršku u realizaciji projekata ilijaškog načelnika primio je i direktor Direkcije za ceste KS gosp. Adem Zolj a zahvlanice direktoru KJKP Toplane Sarajevo i JKP Vodostan Ilijaš u ime općinskog načelnika uručili su predsjedavajući OV Ilijaš gosp.Damir FIlipović i dopredsjedavajući OV Ilijaš gosp. Mahir Dević.  Svečano otvorena pješačka zona  Centar Ilijaš  U nastavku programa građani su uživali u ukusnim specijalitetima koje su za sve prisutne pripremile članice udruženja "Zlatne ruke" iz Ilijaša te kulturno-umjetničom dijelu programa kojeg su pripremili učenici Osnovne muzičke škole "Novo Sarajevo" područnog odjeljenja Ilijaš, našeg muzičkog ansambla BZK "Preporod" Ilijaš i KUD-a Ilijaš. U defileu kroz pješačku zonu predstavila su se i sva sportska udruženja sa područja općine Ilijaš.

Projekat pješače zone "Centar Ilijaš" finansirala je Općina Ilijaš putem kreditinih sredstava i sufinansiranje Direkcije za ceste Kantona Sarajevo. Lokacija obuhvata dio ulice "126 ilijaške brigade" u stambeno-poslovnoj zoni ukupne površine 8700 m2.

Izvor:www.preporod-ilijas.ba

 
Tihić: Politika SDP-a je u ćorsokaku

Politika SDP-a BiH je došla u jedan ćorsokak. Nakon što su proizveli krizu u BiH na svim nivoima, oni sada postavljaju pitanje vanrednih izbora i pitanje odgovornosti drugih, odgovornosti partnera koje su oni sami izabrali.

Tihić: Politika SDP-a je u ćorsokaku


Ovo je danas u Sarajevu izjavio novinarima predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejman Tihić upitan da prokomentira mogućnost održavanja vanrednih izbora koju je sinoć nakon sjednice stranačkog predsjedništva spomenuo SDPBiH, javlja Fena.

- Umjesto da rješavaju pitanje „Sejdić-Finci", jedinstveni matični broj, pitanje vojne imovine, oni prozivaju druge da odgovaraju za ono što oni treba da odgovaraju. Kad su u pitanju izbori, znate da je SDA to predlagala prije godinu dana i tad su vanredni izbori imali smisla. Sada nema smisla. Jesmo za izmjenu izbornog zakonodavstva, ali nismo za vanredne, jer se već nalazimo pred redovnim izborima - kazao je Tihić.

Read more...
 
Vijeće ministara krši zakone i Ustav BiH i mora podnijeti ostavku

SVijeće ministara krši zakone i Ustav BiH i mora podnijeti ostavkuDA podržava opravdane zahtjeve demonstranata koji su protestirali pred zgradom Zajedničkih institucija BiH u Sarajevu zbog neusvajanja zakona o JMBG.

 

Tražimo ostavku Vijeća ministara BiH, posebno onih ministara u čijoj nadležnosti je bilo predlaganje ovog zakona.

 

Zbog zastoja Bosne i Hercegovine na njenom putu prema EU i NATO (neprovođenje presude Sejdić – Finci, Sporazuma o vojnoj imovini, ne provođenje odluke Ustavnog suda BiH o državnoj imovini itd.), posebno zbog situacije u koju dovedeni Bosna i Hercegovina i njeni građani uslijed neusvajanja zakona o JMBG, ostavke prvenstveno treba da podnesu oni ministri koji su odgovorni za predlaganje ovoga zakona, ali i oni koji su licemjerno davali izjave da podržavaju opravdane zahtjeve demonstranata, a ništa nisu učinili po tom pitanju.

Read more...
 
POZIV NA JAVNU TRIBINU

POZIV NA JAVNU TRIBINUO.O. SDA Ilijaš vas poziva da prisustvujete javnoj tribini koja će se održati u nedjelju 09.06.2013.godine u 19:00 sati u sali Opićinskog vijeća Ilijaš. Gost predavač potpredsjednik SDA BiH i Federalni ministar razvoja gosp. Sanjin Halimović

 
Potpisan Sporazum o sufinansiranju uređenja industrijskih zona u Ilijašu i Vogošći

Potpisan Sporazum o sufinansiranju uređenja industrijskih zona u Ilijašu i Vogošći"Sredstvima u ukupnom iznosu od 420.000,00 KM namijenjenim za sufinansiranje uređenja industrijskih zona u Ilijašu i Vogošći Kanton Sarajevo otvara put za nova ulaganja potencijalnim investitorima", istakao je danas ministar privrede Kantona Sarajevo Emir Hrenovica, nakon što je potpisao sporazume o sufinansiranju industrijskih zona sa načelnikom Općine Ilijaš Akifom Fazlićem i pomoćnikom načelnika Općine Vogošća Fetahom Kadrićem.

Dodao je da se koriste sve pružene prilike na kojima se poslovnim ljudima nudi mogućnost ulaganja u svih devet industrijskih zona koliko ih ima na području Kantona Sarajevo.

Novčana sredstva čija je preraspodjela danas potpisana su kreditna, prenešena iz prošle godine, i planirana Budžetom Kantona Sarajevo za 2013.godinu.

"Ovim Sporazumom bit će izdvojena sredstva od 380.000,00 KM za rješavanje imovinsko - pravnih odnosa za 20 dunuma zemljišta te izgradnju pristupnog puta za Industrijsku zonu Luka Ilijaš kojim će se ujedno izvršiti spajanje stare industrijske zone sa novom", objasnio je načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić, i dodao da je zahvalan Vladi Kantona Sarajevo što na ovaj način omogućava dalja ulaganja u pomenutu industrijsku zonu, a time i u Općinu Ilijaš.

Prema riječima pomoćnika načelnika Općine Vogošća Fetaha Kadrića, sredstva od 40.000,00 KM bit će utrošena za sanaciju industrijskog kolosjeka i telekomunikacija u Slobodnoj zoni Vogošća, što će omogućiti nastavak projekta uređenja i ove industrijske zone.

 
« StartPrev12345678910NextEnd »

Page 3 of 50