SDA TV

Prijavi se

Designed by:

Uspješno realizirana NARODNA RADNA AKCIJA i "LOPATA PARTY"

Uspješno realizirana NARODNA RADNA AKCIJA i  LOPATA PARTY Danas je u našem gradu uspješno realizirana NARODNA RADNA AKCIJA i "LOPATA PARTY". Ilijašku omladinu i građane nije spriječilo hladno vrijeme da se odazovu ovoj akciji u veoma velikom broju. Učesnici akcije dali su svoj doprinos tako što su očistili prilaze Osnovnoj i Srednjoj školi, vrtiću, prilaz parkovima, vjerskim objektima i platou KSC-a Ilijaš. Lopate nisu bili pošteđeni ni predsjednik O.O. SDA Ilijaš Dević Mahir, predsjednik Asocijacije mladih SDA Ilijaš Duraković Adis i vijećnici SDA u Općinskom vijeću Ilijaš Matoruga Nedim, Omerhodžić Tarik i Ibrahimović Nermin koji su veoma zadovoljni odzivom građana i akcijom omladine koja treba da bude primjer svima da se ovim putem može lijepo zabaviti a pri tom i pomoći našoj lokalnoj zajednici. Za sve učesnike akcije Caffe Pizzerija "Mehdijano 1" obezbijedila je tople sendviče, čaj i sokove. Pored građana akciji su se odazvali i mladi volonteri Crvenog križa Ilijaš, članovi BZK Preporod Ilijaš i MNK Argentarije Ilijaš.

U 19:00 sati na platou KSC-a Ilijaš za građane je upriličena "Lopata party" gdje su se posjetioci zabavljali uz dobru muziku i sankanje na  vještačkom brdu  koje je napravljeno u sklopu radne akcije čišćenjem platoa KSC-a Ilijaš.

Ovom prilikom zahvaljujemo se omladini iz Asocijacije SDA Ilijaš, mladima Crvenog križa Ilijaš, BZK Preporod O.D. Ilijaš, MNK Argentarija, Upravi KSC-a Ilijaš i caffe pizzeriji "Mehdijano 1" Ilijaš.

Za press team SDA Ilijaš prilog pripremili Kenan Hasić i foto by Harun Fazlić.

Uspješno realizirana NARODNA RADNA AKCIJA i  LOPATA PARTY Uspješno realizirana NARODNA RADNA AKCIJA i  LOPATA PARTY

Uspješno realizirana NARODNA RADNA AKCIJA i  LOPATA PARTY Uspješno realizirana NARODNA RADNA AKCIJA i  LOPATA PARTY

Za veći pregled kliknite na fotografiju.

 
Najava

Najava

 
Narodna radna akcija i "Lopata party"
Meteorolozi su najavili nove padavine za petak 10.02.2012. godine.
Da pomognemo sebi i damo doprinos našoj zajednici u ovim zaista teškim vremenskim nepogodama pozivamo Vas, sve ljude dobre volje a posebno mlade, na:
NARODNU RADNU AKCIJU

U SUBOTU 11.02.2012. godine
Okupljanje od 09-10h kod Vatrogasnog doma u Ilijašu (kod Doma zdravlja)

OBAVEZNO PONIJETI: ENTUZIJAZAM, SPREMNOST NA ZAJEDNIČKI RAD, DRUŽENJE I LOPATU AKO IMATE!

DOBRO SE OBUĆI I UTOPLITI!
Organizator će se u skladu sa mogućnostima pobrinuti za sendviče i čaj.
VRIJEME JE ZA AKCIJU! IT IS ACTION TIME!

A za sve građane i učesnike akcije u 19:00h na platou KSC Ilijaš:

LOPATA PARTY
(ZABAVNE IGRE, MUZIKA, DRUŽENJE)

VRIJEME JE ZA ZABAVU! IT IS PARTY TIME!

ASOCIJACIJA MLADIH SDA ILIJAŠ

STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE - SDA ILIJAŠ
U saradnji sa Mladim Crvenog Križa Ilijaš, BZK Preporod Ilijaš, MNK Argentarija Ilijaš...
 
Predsjednik EPP-a Wilfried Martens razgovarao sa Senadom Šepićem u Briselu

Predsjednik EPP-a Wilfried Martens razgovarao sa Senadom Šepićem u BriseluPredsjednik Evropske narodne stranke (EPP) Wilfried Martens razgovarao je danas u Briselu sa potpredsjendikom SDA i direktorom Političke akademije SDA Senadom Šepićem. Na sastanku je razgovarano o aktuelnom političkom stanju u Bosni i Hercegovini, odnosima između stranaka desnog centra, te daljnoj saradnji SDA sa najvećom političkom grupacijom u Evropskom parlamentu. Martens se interesovao za formiranje državne vlade te evropskim reformama koje naša zemlja mora sprovesti, posebno za Zakon o popisu stanovništa i Zakon o državnoj pomoći, te uticaju ulaska Hrtvatske u Evropsku uniju na prilike u BiH.

„Predsjednik Martens je još jednom izrazio snažnu podršku Stranci demokratske akcije i onome što čini predsjednik Tihić, a posebno je istakao važnost stranačkog edukacijskog programa kojeg vodi Politička akademija te njegov značaj za međunarodnu afirmaciju SDA. Predsjednik Martens je izrazio podršku Evropske narodne stranke programima koji uključuju predstavnike svih EPP stranaka iz BiH, jer oni jačaju veze i vraćaju povjerenju među narodima i strankama. Također, razgovarali smo o pozitivnim iskustvima koje desni centar, kao politička grupacija nudi kao rješenja koja nisu na uštrb bilo koga. Tu ima mnogo prostora i vjerujem da ćemo u budućnosti naše odnose unutar Bosne i Hercegovine graditi na održivim i praktičnim osnovama, a koja na prvom mjestu podrazumijevaju neupitan put naše zemlje u Evropsku uniju i NATO“, kazao je Šepić nakon sastanka.

Tokom ove sedmice u studijskoj posjeti Briselu i evopskim institucijama borave i polaznici Druge generacije Političke akademije SDA.

 
42. (ČETRDESETDRUGA) SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA ILIJAŠ

42. (ČETRDESETDRUGA) SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA ILIJAŠ

Ovim putem vas obavještavamo da je zakazana 42. sjednica Općinskog vijeća Ilijaš. Sjednica će se održati dana 31. JANUARA  (UTORAK) 2012.godine u Velikoj sali Općine Ilijaš, sa početkom u 10:00h. Za sva vaša pitanja, inicijative ili druge informacije koje se tiču dnevnog reda molim da nas kontaktirate na e-mail ili direktno u prostorijama SDA Ilijaš Ul. Ivana Franje Jukića br.2.


U prilogu možete pogedati dnevi red sa 42. sjednice Općinskog vijeća Ilijaš.

Read more...
 
« StartPrev41424344454647484950NextEnd »

Page 42 of 50