SDA TV

Prijavi se

Designed by:

Konferencija za medije SDA

5. Januar 2012.

Konferencija za medije SDAKonačno je postignut sporazum o formiranju Vijeća ministara Bosne i Hercegovine. Usuglašen je budžet BiH za 2011. godinu i krenuli smo prema  rješavanju drugih važnih pitanja i ispunjavanju uvjeta za kandidatski status naše zemlje za punopravno članstvo u EU.
Nije neskromno reći da je SDA svojom realnom i umjerenom politikom te mogućnošću da komunicira sa svim političkim subjektima dala veliki doprinos postizanju konačnog dogovora.

Kada su u pitanju kadrovska rješenja budućeg sastava Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, još ništa nije dogovoreno. Očekujemo da će, u što skorije vrijeme, u susretima predsjednika šest političkih partija, biti riješena i ova pitanja.

SDA odbacuje tvrdnje člana Predsjedništva BiH Željka Komšića da je za stanje u zemlji najveći krivac SDA.

Read more...
 
SDA zaustavila pljačkaški i rušilački pohod Fahrudina Radončića na državu BiH

30. Decembar 2011.

SDA zaustavila pljačkaški i rušilački pohod Fahrudina Radončića na državu BiHKao i uvijek, konačno postignuti dogovor političkih subjekata i nastavak reformskih procesa u našoj zemlji, ponovno su u režiji Fahrudina Radončića i njegovih istomišljenika koji svakodnevno pokušavaju radikalizirati prilike u BiH, priželjkujući etničke sukobe i raspad države, okvalificirani su kao tzv. izdaja.

U tom kontekstu, aranžirano je i okupljanje nekih bivših pripadnika Oružanih snaga BiH kojima je istekao ugovor o radu. Nema sumnje da su inicijatori i organizatori ovih okupljanja Fahrudin Radončić i njegovi privatni mediji. Tzv. protesti odvijaju se prema istom scenariju i u istu svrhu kao prošlogodišnje okupljanje pripadnika boračkih organizacija pred Vladom Federacije BiH pri čemu je devastirana i (za)paljena  državna imovina.

 

Read more...
 
Klubu vijećnika SDA u Općinskom vijeću Ilijaš pristupili novi vijećnici
Friday, 30 December 2011 11:58

Klubu vijećnika SDA u Općinskom vijeću Ilijaš pristupili novi vijećnici

Na prethodnim sjednicama Općinskog vijeća Ilijaš našem klubu SDA pristupili su novi vijećnici i to na 39.sjednici klubu je pristupio Rasim Šehić martikulant Ekonomskog fakulteta u Tuzli a na 40.sjednici OV Ilijaš klubu vijećnika pristupili su Dženita Čehajić-Kulo prof.pedagogije, Tarik Omerhodžić prof.sociologije Nermin Ibrahimović dipl.politolog i Muamer Dervišević dr.vet.med.

Zadovoljan sam sa  dosadašnjom politikom koju Općinska organizacija SDA Ilijaš provodi i sa aktivnostima koje su evo prepoznali i drugi vijećnici pristupivši našem klubu vijećnika, kao i drugi članovi koji svakodnevno traže pristupnicu u SDA-u što potvrđuje činjenicu da je Bošnjacima potrebno političko jedinstvo više nego ikada, rekao je gosp. Mahir Dević predsjednik OO SDA Ilijaš.

 
Obilježena godišnjica smrti Alije Izetbegovića

 

19.10.2010.

TRAJNA JE SAMO BOSNA I HERCEGOVINA, SVE DRUGO SE MIJENJA

U prisustvu državnih i zvaničnika SDA, članova porodice, brojnih članova i simpatizera SDA te građana, danas je na Šehidskom mezarju Kovači obilježena 7-godišnjica smrti osnivača SDA i prvog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine rahmetli Alije Izetbegovića.

U ime SDA, prisutnima se obratio predsjednik Stranke Sulejman Tihić podsjetivši kako su SDA i Bosna i Hercegovina dva pojma međusobno povezana i neodvojiva od ličnosti i djela Alije Izetbegovića. On je istakao da su razlog osnivanja a kasnije djelovanja i postojanja SDA je država Bosna i Hercegovina. Kakva BiH? Naš predsjednik je to jasno rekao na Osnivačkoj skupštini SDA 26. maja 1990. godine u Holiday Inn-u: Bosna i Hercegovina demokratska država ravnopravnih naroda Bošnjaka, Srba, Hrvata i ostalih. Također je rekao da su jednako opasni oni koji zagovaraju bošnjačku tj. muslimansku Bosnu i Hercegovinu, kao i oni koji zagovaraju njenu podjelu.

Read more...
 
Centralni predizborni skup OO SDA Ilijaš

01.10.2010.

Centralni predizborni skup OO SDA IlijašCentralni predizborni skup OO SDA IlijašCentralni predizborni skup OO SDA Ilijaš

 

 

Dragi prijatelji, sugrađani, veliki centralni skup OO SDA Ilijaš se održao 30.09.2010. (četvrtak) u 20:00 sati u KSC Ilijaš. Sala KSC je bila premala da primi sve posjetitelje ovog skupa. Sva mjesta su bila popunjena, građani su stajali, a mnogi su ostali vani.Oko 600 građana je bilo u sali a njih oko 200 je ostalo vani.

Read more...
 
« StartPrev41424344454647484950NextEnd »

Page 43 of 50