SDA TV

Prijavi se

Designed by:

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN

U ime Općinske organizacije Stranke demokratske akcije Ilijaš, te u svoje lično ime, svim muslimanima čestitam Ramazanski Bajram.

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN

Predsjednik OO SDA Ilijaš

Mahir Dević

 
Tradicionalni iftar u organizaciji OO SDA Ilijaš

05.09.2010.

Tradicionalni iftar u organizaciji OO SDA Ilijaš Tradicionalni iftar u organizaciji OO SDA Ilijaš

Na iftaru koji je tradicionalno i ove godine 03. septembra organizovan od strane Općinske organizacije SDA Ilijaš prisustvovalo je preko 300 članova, simpatizera Stranke, kao i gostiju. U prepune dvije sale hotela Citar u Ilijašu bili su prisutni članovi iz svih segmenata organizacione strukture SDA Ilijaš, kao i gosti iz Kantonalnog odbora SDA Sarajevo sa predsjednikom Abdulharisom Šetom na čelu.

Iftaru su također prisustvovale i stranačke kolege iz susjednih općina, kao i predstavnici političkih partija, vijećnici te ilijaški privrednici.

Read more...
 
Izetbegović: SDA ima najjači politički podmladak u Bosni i Hercegovini

05.09.2010.

Izetbegović: SDA ima najjači politički podmladak u Bosni i Hercegovini„Mladi Stranke demokratske akcije su budućnost Bosne i Hercegovine i lideri, koji će voditi našu državu kroz proces evropskih i evroatlantskih integracija“, kazao je Bakir Izetbegović, kandidat SDA za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH na tradicionalnom iftaru za mlade.

Na druženju koje je organizirao Kantonalni odbor Asocijacije mladih SDA Sarajevo, Izetbegović je naglasio da o zastupljenosti mladih unutar stranke najbolje govori podatak da se njih 30 posto nalazi na listama za predstojeće opće izbore u BiH. Istaknuto je da je pred bosanskohercegovačkim građanima dugotrajna borba za opstanak zemlje, njenu demokratizaciju i put ka Evropskoj uniji te da mladi imaju veliku ulogu u ostvarivanju tih ciljeva.

Read more...
 
Ne smijemo izgubiti još četiri godine u Predsjedništvu BiH

02.09.2010.

Ne smijemo izgubiti još četiri godine u Predsjedništvu BiHNa današnjoj konferenciji za medije Stranke demokratske akcije prisutnima se obratio kadidat SDA za člana Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović. „Obišao sam 40 stranačkih skupova širom zemlje. Odziv građana je izvanredan, stoga vjerujem da će se rezultati SDA na oktobarskim izborima poboljšati u odnosu na one iz 2006. godine,“ istakao je Izetbegović.

Naglasio je da je uspjeh SDA parlamentaraca i jučerašnje usvajanje u Domu naroda PS BiH izmjene Zakona o službi u oružanim snagama, koju je predložio Klub poslanika SDA. Podsjetio je i da je nedavno, na prijedlog Kluba poslanika SDA, usvojen i amandman na Zakon o radu u institucijama BiH kojim su izjednačena prava trudnica zaposlenih u institucijama oba entiteta.

Read more...
 
SDA odala počast herojima Prvog korpusa Armije RBiH

01.09.2010.

Stranka demokratske akcije (SDA) koja je imala vodeću političku ulogu u borbi za nezavisnost i međunarodno priznanje, odbranu od agresora i uspostavu mira, s ponosom upućuje svim demobilisanim borcima, ratnim vojnim invalidima te porodicama šehida i poginulih boraca, najsrdačnije čestitke povodom 18. godišnjice od formiranja Prvog korpusa Armije RBiH.

Read more...
 
« StartPrev41424344454647484950NextEnd »

Page 47 of 50