SDA TV

Prijavi se





Designed by:

ČESTITKA

ČESTITKA

SRETAN DAN NEZAVISTNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE,

KAO I DAN OPĆINE ILIJAŠ

ŽELI VAM OPĆINSKA ORGANIZACIJA SDA ILIJAŠ

 
Poigravanje s viznom liberalizacijom je opasno

Predstavnici Evropske unije bili su šokirani saznanjem da u našoj zemlji postoji neko ko se javno bori da građani još duže ostanu u izolaciji, izjavio je danas Feni zamjenik ministra civilnih poslova BiH Senad Šepić, komentirajući zahtjev grupe nevladinih organizacija na sastanku s evropskim parlamentarcima da se građanima BiH odgodi ukidanje viza pod izgovorom da vlasti ne iskoriste tu činjenicu u predizbornoj kampanji.

"Odavno nisam čuo nešto neodgovornije i promašenije od inicijative ovih nevladinih organizacija da građanima BiH bude odgođeno ukidanje viza", ocijenio je Šepić, koji je od početka bio uključen u proces ispunjavanja uvjeta iz Mape puta za liberalizaciju viznog režima sa zemljama Evropske unije.

Read more...
 
JAVNA TRIBINA u organizaciji OO SDA Ilijaš

JAVNA TRIBINA u organizaciji OO SDA Ilijaš

Pozivamo sve simpatizere i članove SDA Ilijaš na Javnu tribinu u organizaciji OO SDA Ilijaš.

Tribina će se održati u subotu 13.02.2010 godine sa početkom u 18:00 sati u kino sali KSC-a Ilijaš.

Tema tribine je Aktuelna politička situacija u BiH

Gosti predavači su predsjednik Kantonalnog odbora gosp. Abdulharis Šeta i ministar sigurnosti gosp. Sadik Ahmetović.

 
Tihić razgovarao s Inzkom
Tihić razgovarao s Inzkom
Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejman Tihić razgovarao je danas s visokim predstavnikom u BiH Valentinom Inzkom.

Tihić je nakon sastanka kazao Feni da su razgovarali o predstojećoj sjednici PIC-a na koju neće biti pozvani lideri stranaka, nego će biti pozvani predsjedavajući i zamjenici predsjedavajućeg Vijeća ministara o temi državne imovine, Distrikta Brčko, ispunjavanje preostalih uvjeta koji se odnose na mogućnost zatvaranja OHR-a.
Read more...
 
SDA: Zakonom onemogućiti izbor i imenovanje osuđenih za ratne zločine
SDA: Zakonom onemogućiti izbor i imenovanje osuđenih za ratne zločine
Imenovanje Sime Zarića, osuđenog za ratne zločine u Bosanskom Šamcu, na poziciju zamjenika načelnika Općine predstavlja opasan presedan za Bosnu i Hercegovinu, saopćeno je danas iz Stranke demokratske akcije.

U SDA smatraju da je to je direktan atak na proces pomirenja, vraćanja međusobnog povjerenja, suživota i tolerancije.

- Kako bi danas izgledala Njemačka, odnosno da li bi ikada doživjela katarzu da je nacistima osuđenim u Nirnbergu bilo omogućeno da se vrate u javni i politički život? Zato pozivamo vladajuće stranke u RS-u da radi općeg interesa posredstvom svojih odbornika preispitaju ovu odluku, poručuju iz SDA.

SDA će u parlamentu tražiti da se zakonskim putem onemogući izbor i imenovanje osuđenih za ratne zločine na bilo koju javnu ili političku funkciju.

 

(Svevijesti.ba/Fena)

 
« StartPrev41424344454647484950NextEnd »

Page 49 of 50