SDA TV

Prijavi se

Designed by:

Prekinite blokadu FBiH

Prekinite blokadu FBiHSDA će pokrenuti ustavnu proceduru za poništenje odluke Zastupničkog doma o smjeni Vlade Federacije BiH, kazao je nakon večerašnje sjednice Kolegija lider ove stranke Sulejman Tihić.

Zaštita Bošnjaka

- Nezakonita odluka o smjeni Vlade FBiH je donesena mimo poslovnika o radu Zastupničkog doma jer je sazvana prije  21. februara ove godine. U protokolu Vlade FBiH jasno je zabilježeno da je zahtjev za smjenu protokolisan 21. januara 2013. Neki drugi protokoli, neke druge interne evidencije nisu zvanične jer pečat Vlade FBiH potvrđuje da je 21. januara taj zahtjev došao, obrazložio je razloge za pokretanje ustavne procedure Tihić te podsjetio da se slično desilo i prilikom prve smjene predsjedavajućeg Zastupničkog doma Denisa Zvizdića.

Read more...
 
TVSA: u emisiji "Sarajevsko jutro" u 8:00 sati gost emisije Mahir Dević potpredsjednik KO SDA Sarajevo

TVSA: u emisiji  Sarajevsko jutro  u 8:00 sati gost emisije Mahir Dević potpredsjednik KO SDA SarajevoU srijedu 06.02.2013.godine sa početkom u 8:00 sati u sklopu informativno-revijalnog programa "Sarajevsko jutro" gost TVSA je Mahir Dević potpredsjednik KO SDA Sarajevo i predsjednik OO SDA Ilijaš. Tema emisije su značajni projekti i investicije na području općine Ilijaš u 2013.godini.

 
Četvrta sjednica Općinskog vijeća Ilijaš

Četvrta sjednica Općinskog vijeća Ilijaš

Četvrta sjednica Općinskog vijeća Ilijaš zakazana je za četvrtak 31. januar 2013. godine sa početkom u 10 sati u velikoj sali Općine Ilijaš.

Predložene su sljedeće tačke dnevnog reda :

1. Vijećnička pitanja i inicijative

2. Izvještaj o realizaciji zaključaka sa druge sjednice OV-a

3. Izvještaj o realizaciji Programa rada Općinskog vijeća za 2012. godinu

4. Izvještaj o rješavanju upravnih stvari u upravnom postupku

5. Prijedlog Odluke o plaćama i naknadama u organu Općine Ilijaš

Read more...
 
U Bursi skup predstavnika balkanskih zemalja

U Bursi skup predstavnika balkanskih zemaljaVečeras je u kongresnom centru hotela Almira u turskom gradu Bursi održan skup pod nazivom “Ekonomska saradnja lokalnih zajednica balkanskih zemalja i grada Burse”. Skupu su prisustvovali predstavnici lokalnog nivoa vlasti iz devet zemalja Balkana.

Delegaciju lokalne zajednice iz BiH na ovom skupu predstavljali su zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Elmedin Konaković i predsjednik Općinskog Odbora SDA Ilijaš Mahir Dević.

Read more...
 
Nema pobjednika ni poraženih-pobijedila je SDA

Nema pobjednika ni poraženih-pobijedila je SDADanas je u Sarajevu održana trinaesta redovna sjednica Glavnog odbora Stranke demokratske akcije. Glavni odbor SDA usvojio je Odluku    o izmjenama i dopunama Statuta stranke. Tim izmjenama uspostavit će se mogućnost da se prema Statutu saziva Konvencija stranke u specifičnim političkim prilikama a ne samo u vanrednim.

Također ,usvojena je odluka o sazivanju Konvencije SDA  koja će biti održana u Sarajevu 01.februara ove godine te će se tada birati novo rukovodstvo Stranke.

Glavni odbor donio je odluku o  listi  kandidata za predsjednika i zamjenika Stranke Sulejmana Tihića i Bakira Izetbegovića. Usvojena je odluka i o listi kandidata za potpredsjednike Stranke Asim Sarajlić, Adil Osmanović, Šefik Džaferović, Safet Softić, Senad Šepić, Sadik Ahmetović, Salko  Selman i Sanjin Halimović.

Nakon Konvencije, Glavni odbor će   birati Predsjedništvo SDA, a organi na nižim nivoima bili bi rekonstruirani  najmanje 30 posto.

U svom današnjem govoru predsjednik Stranke Sulejman Tihić istakao je kako će ova godina , uz narednu, biti sigurno jedna od najtežih godina.

Read more...
 
« StartPrev12345678910NextEnd »

Page 6 of 50