SDA TV

Prijavi se

Designed by:

Nikšić je premijer Sjeverne Koreje

Nikšić je premijer Sjeverne KorejeSvojom bahatošću i beskrupuloznim kršenjem Ustava i zakona, Nermin Nikšić svakodnevno potvrđuje da bi bio najbolji premijer u Sjevernoj Koreji!

Njegova odluka da svojevoljno i nezakonito mandat direktoru Razvojne banke Federacije BiH, prosljeđivanje prijedloga budžeta Federacije BiH u parlament bez suglasnosti Vlade, odbijanje da akaže sjednicu federalne Vlade jer je uzurpirao njene nadležnosti, govore da Nikšića ne interesiraju Bosna i Hercegovina i život njenih građana, već samo želje svoga stranačkog šefa!

Da nema nikakvih obzira, Nikšić je pokazao imenujući svoga brata Mirsada Nikšića za izvršnog direktora u Autocestama Federacije BiH, dok sada opstruira imenovanje nadzornog odbora u toj istoj firmi gdje su i generalni i izvršni direktor članovi SDP, kako bi braća Nikšić nesmetano radila za svoju i korist svoje stranke! To je slučaj  i u nekim drugim javnim kompanijama u Federaciji!

Zato predsjednik Federacije BiH Živko Budimir, štiteći ustavni poredak i poštujući zakone, treba  smijeni Nermina Nikšića sa pozicije premijera i zaustavi njegovo nasilje nad institucijama i građanima Federacije BiH!

 
SDA: Budimir treba da smijeni Nikšića

SSDA: Budimir treba da smijeni Nikšićatranka demokratske akcije (SDA) oglasila se danas saopćenjem za javnost u kojem navodi da predsjednik Federacije BiH Živko Budimir, štiteći ustavni poredak i poštujući zakone, "treba smijeniti Nermina Nikšića sa pozicije premijera i zaustaviti njegovo nasilje nad institucijama i građanima Federacije BiH".

 

"Svojom bahatošću i beskrupuloznim kršenjem Ustava i zakona, Nermin Nikšić svakodnevno potvrđuje da bi bio najbolji premijer u Sjevernoj Koreji. Njegova odluka da svojevoljno i nezakonito produži mandat direktoru Razvojne banke Federacije BiH, prosljeđivanje prijedloga budžeta Federacije BiH u Parlament bez suglasnosti Vlade, odbijanje da zakaže sjednicu Federalne vlade, jer je uzurpirao njene nadležnosti, govore da Nikšića ne interesiraju Bosna i Hercegovina i život njenih građana, već samo želje svoga stranačkog šefa", kaže se u saopćenju SDA.

Read more...
 
Umjesto evropskog, put u dužničko ropstvo

PARLAMENT BIH U JEDNOM DANU O OBA ČITANJA PRIJEDLOGA BUDŽETA

U toku rasprave zastupnici iz SBiH i SDA su u više navrata ukazali na činjenicu da je vanjski dug (oko 800 miliona KM) gotovo izjednačen sa visinom budžeta institucija (950 miliona), što je krajnje zabrinjavajuće

Umjesto evropskog, put u dužničko ropstvo

Parlament BiH: Nova parlamentarna većina (u)skratila sve moguće procedure

Read more...
 
(INTERVJU) Podjela BiH je nemoguća misija

(INTERVJU) Podjela BiH je nemoguća misijaBošnjački član Predsjedništva BiH, Bakir Izetbegović, za Dane govori o tome zašto će uvijek reagirati kad neko napadne integritet BiH, odnosima sa islamskim zemljama, politici SAD-a i EU prema BiH, odnosima u regionu važnosti pristupanja BiH NATO-u te dešavanjima unutar SDA

DANI: Gospodine Izetbegoviću, reagirali ste prošle sedmice na izjavu slovačkog predsjednika Ivana Gašparoviča u Banjoj Luci, koji je usporedio Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu sa Slovačkom i Češkom, zemljama koje su se mirno razdružile iz nekadašnje zajedničke države, tražeći hitan sastanak s ambasadorom Slovačke u BiH Miroslavom Mojžitom koji je, izražavajući žaljenje, istakao podršku Slovačke teritorijalnom integritetu i suverenitetu BiH. No, na tom sastanku ste rekli da se nikada ne smije izgubiti iz vida da je entitet RS-a nastao agresijom, genocidom i etničkim čišćenjem Bošnjaka i Hrvata i da nema nikakvih pravno-historijsko-moralnih preduslova za ostvarenje zahtjeva za eventualnom samostalnošću RS-a čime ste izazvali reakcije iz RS-a. Te teme, očito i 20 godina nakon rata u BiH dovode do sporenja. Koliko po Vama iznošenje tih činjenica s pozicije člana Predsjedništva BiH dovodi u BiH do suočavanja s prošlošću, a koliko do podizanja novih tenzija koje vode u dalju podjelu bh. društva?

Read more...
 
Erdogan i Izetbegović o aktuelnim političkim pitanjima

Erdogan i Izetbegović o aktuelnim političkim pitanjimaPremijer Republike Turske Recep Tayyip Erdogan, sastao se jučer u Istanbulu sa članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakirom Izetbegovićem.

Sastanak je održan u Uredu premijera u Istanbulu, a dvojica zvaničnika razgovarali su o aktuelnim političkim pitanjima i odnosima dvije zemlje. Razgovor Erdogana i Izetbegovića, trajao je oko sat vremena.

U okviru posjete Turskoj Izetbegović će učestvovati na Hazar Forumu, koji organizuje Institut za strateška istraživanja Hazar.

Forumu prisustvuju brojni zvaničniic zemalja regiona, a tokom foruma bit će razmatrana pitanja od strateške važnosti za stabilnost regije, a s obzirom na sukobe u Siriji.

Na forumu će biti govora i o postavljanju proturaketnog štita Patriot na granicu Sirije i Turske.

 

(Vijesti.ba/AA)

 
« StartPrev12345678910NextEnd »

Page 8 of 50