SDA TV

Prijavi se

Designed by:

HVALA ILIJAŠU

 
SNAGA BOSNE I HERCEGOVINE NA CENTRALNOM PREDIZBORNOM SKUPU U ILIJAŠU

SNAGA BOSNE I HERCEGOVINE NA CENTRALNOM PREDIZBORNOM SKUPU U ILIJAŠUU prepunoj sportskoj dvorani u Ilijašu večeras je održan centralni predizborni skup SDA Ilijaš za predstojeće lokalne izbore u BiH. Građanima koji su došli iz svih dijelova Općine Ilijaš predstavljen je kandidat za načelnika Općine Ilijaš i kandidati za općinsko vijeće- Tim koji zna i može. Pobjednički pohod započet u Lješevu, preko Ljubnića. Podlugova, Kadarića, Mrakova, Popovića, Malešića, Bioče, Solakovića, Srednjeg, Kamenice, Gajeva, Dragorada, Nišića, Luke, Vlaškova, Mlina, Misoče, doživio je večeras svoj vrhunac. Predsjednik OO SDA Ilijaš prof.Mahir Dević predstavio je kandidatsku listu SDA Ilijaš a kandidat za načelnika dipl. ecc Akif Fazlić iznio glavne odrednice programa SDA za mandatni period 2012.-2016. Prisutnima su se krako obratili i kandidati MO Ilijaš na listi SDA, prof. Selma Pušina i prof. Halid Dizdarević. Veliko oduševljenje među posjetiocima izazvao je dolazak dragih gostiju Predsjednika predsjedništva BiH gosp. Bakira Izetbegovića i Predsjednika KO SDA Sarajevo dr. Denisa Zvizdića, kao i zastupnika SDA u Skupštini Kantona Sarajevo.

Za koji sat ulazimo u predizbornu šutnju koju ćemo poštovati kao što smo i tokom cijele kampanje čuvali integritet svakog pojednica. Cilj nam je bio predstaviti naš program i naše kandidate i objasniti građanima zašto da glasaju za nas a ne da nekoga "blatimo" kao što su neki radili nama. Tim povodom s ponosom možemo reči da smo u prepunoj sportskoj dvorani osvjetlali obraz i ovu kampanju priveli kraju.

Izađete na izbore i date svoj glas "timu koji zna i može" i našem kandidatu za načelnika gosp. Akifu Fazliću.

U prilogu vam dostavljamo slike koje govore više od hiljadu riječi.

DO POBJEDE !!!

Read more...
 
Saopštenje za javnost 04.10.2012.g.

Saopštenje za javnost 04.10.2012.g.Poštovani građani općine Ilijaš,

Još je nekoliko dana ostalo do izbora i mislim da je vrijeme da vam prenesem nekoliko impresija iz predizborne kampanje koja je evo iza nas.

Prije svega želim da se zahvalim svim ilijašankama i ilijašanima od Lješeva do Dragorada, koji su u zaista impozantnom broju prisustvovali svim našim predizbornim skupovima i koji su davali bezrezervnu podršku, kako našem kandidatu za načelnika Akifu Fazliću, tako listi SDA za Općinsko vijeće Ilijaš.

Želim da istaknem da sam ponosan na svoj tim, koji je uspio ovu kampanju privesti kraju na veoma profesionalan i dostojanstven način. Drago mi je da smo, i pored toga što su nas nemilosrdno napadali, blatili, iznosili o nama gnusne laži, mi ipak ostali dostojanstveni i istrajali na stavu da se integritet svakog pojedinca mora čuvati, bez obzira na to kakav on odnos imao prema nama, i bez obzira na to što drugi nisu ni najmanje štedili nas i naš integritet.

U proteklih par sedmica smo posjetili skoro svaki kutak naše Općine, pri tome smo predstavili naše kandidate za Općinsko vijeće i našeg kandidata za načelnika, Akifa Fazlića. Imali ste priliku da se detaljno upoznate sa našim Programom i sa ljudima koji će, ako Bog da, taj Program provoditi.

Ovim putem želim sve vas još jednom pozvati na potpuno političko jedinstvo, jedinstvo koje će nam dati snagu da interese naše Općine zadovoljimo kako kroz predan timski rad na lokalnom nivou, tako i kroz povećanje uticaja Ilijaša u Kantonu Sarajevo i Federaciji BiH.

Pozivam vas da ne dozvolite da se podjelama, raskolima i spletkama stvori prostor za djelovanje retrogradnih snaga u liku pojedinaca koji lični interes stavljaju ispred kolektivnog. Vrijeme je da se stane u kraj besmislenim podjelama koje našoj Općini mogu donijeti samo štetu.

Izađite 07.10. na izbore, glasajte za "Tim koji zna i može", listu SDA za Općinsko vijeće Ilijaš, koju čini 90% mladih, visokoobrazovanih, ambicioznih ljudi, spremnih da vode ovu Općinu u naredne četiri godine.

Izaberite Ekonomiju i napredak, glasajte za Akifa Fazlića, jedinog kandidata koji je jasno i decidno iznio Program Stranke, objasnio način njegovog provođenja i predstavio tim koji će provesti taj Program.

Glasajte za SDA, mi ćemo znati na pravi način odgovoriti na vaše povjerenje.

S poštovanjem,

Mahir Dević

Predsjednik OO SDA Ilijaš

 
Održan predizborni skup SDA u Misoči

MISOČA JE UZ SDA!!!

Održan predizborni skup SDA u MisočiLokalni izbori koji će se održati 07. oktobra samo će biti konačna potvrda pobjedničkom timu OO SDA ILIJAŠ . Još jedan dokaz tome je i posljednji predizborni skup prije centralnog koji će biti održan. 05. oktobra sa početkom u 20 sati u sportskoj dvorani u Ilijašu!!!

Pred impozantnim brojem, negdje oko 800, simpatizera i članova Stranke demokratske akcije održan je predizborni skup u MO Mišoča. Skupu je prisustvovao i Predsjednik Kantonalnog odbora SDA Sarajevo dr. Denis Zvizdić.

Na samom početku, prisutnima se obratio domaćin skupa, podpredsjednik kantonalnog odbora SDA Sarajevo, predsjednik OO SDA Ilijaš i nosilac liste za OV prof. Mahir Dević. „ Ovo je posebno mjesto za SDA, Misoča je uvijek bila prepoznatljiva po jedinstvu. Ali pogledajte danas ciljeve onih što ne vole ovu stranku, ovdje su uspjeli da podjele ljude i kandiduju više kandidata samo da bi nas oslabili i razjedinili. Uzeli su sve od ove stranke što su mogli i sada im ista ne valja, a zaboravljaju da su u njoj proveli više od 15 godina. Upozoravam vas da razmislite koliko je iskreno to što oni govore,“ istakao je prof. Dević.

Nakon prof. Devića, prisutnima se obratio dr. Denis Zvizdić:

„Ovi izbori će definitivno odlučiti ko će voditi općinu Ilijaš i ko će voditi BiH u narednom periodu. I da li će oni, koji će je voditi, raditi na način da bude opće zadovoljstvo i dobro svakog građanina. Ili će je voditi, kako neki, iz nekih partija kažu da je njima mnog važnija partija nego država.“

Dr. Zvizdić je dodao da je SDA jedina državotvorna stranka, jedina stranka koja potpuno razumije situaciju i koja može svojim djelovanjem omogućiti prosperitet, prije svega, bošnjačkom narodu. Dr. Zvizdić se osvrnuo i na period proteklih 17 godina kazavši „Odgovorno tvrdim da su na čelu svih procesa koji su donijeli dobro BiH i bošnjačkom narodu, uvijek i isključivo stajali kadrovi iz SDA i ni jedne druge stranke. Bile su dvije crne rupe u tih 17 godina. Prva je bila od 2000-2002. god. kada je na vlasti bila alijansa za potjere koja je ganjala naš narod i druga je u zadnje pola godine u kantonu kada su zaustavljeni svi procesi. Ali Bogu hvala, izglasali smo nepovjerenje toj vladi. Nova vlada koju će napraviti SDA je ona koja će u punom kapacitetu stajati iza vašeg načelnika. Pomoći će da se realizuju svi obećani projekti sa zajedničkim sredstvima općine Ilijaš i Vlade KS. „

Kandidat za načelnika općine Ilijaš, gosp. Akif Fazlić predstavio je program koji će provesti u mandatnom periodu od 2012.-2014.

„Danas smo pred novim izazovima koji traže kreativnost i hrabrost za nova rješenja. Tu kreativnost i našu hrabrost iskazali smo kroz program SDA a to je program „BIRAM EKONOMIJU i NAPREDAK.“ To je program koji će rješiti ključna pitanja, zapošljavanja, boljeg obrazovanja, boljeg zdravstva, infrastukture, boljeg upravljanja prirodnim resursima, kulture i sporta. Na sva ta pitanja kroz svoj program dali smo odgovore. Ključni temelj tog programa jeste ekonomija i jedina smo stranka koja je precizno rekla da će otvoriti 500 radnih mjesta, a ja kažem i 1000.“ istakao je gosp. Fazlić.

Kandidat za OV ispred MO Misoča, gosp. Nedim Matoruga kazao je da je SDA obišla od Lješeva do Dragorada sve MO i dodao „ kada u bilo kom mjestu u Ilijašu spomenete ime Misoča, to ljude asocira samo na dvije stvari. Prva stvar je jedinstvo, a druga je SDA. Druga asocijacija tj. SDA , pored islamske zajednice je jedino sredstvo da se dođe do ove prve važne stvari a to je bošnjačko jedinstvo.“

Gosp. Saudin Drurmić, također kandidat ispred MO Misoča i Aida Krhan,predsjenica asocijacije "Fatma" ukratko su uputili nekoliko rečenica svojim sugrađanima. Aida Krhan je istakla važnost žene u politici sa akcentom na odgovornos, marljivost i upornost žene, općenito u životu!!!

Jednoglasno je poslana poruka da se glasa za „Ekonomiju i napredak“ i „Tim koji zna i može“!!!

Read more...
 
„ Socioekonomski razvoj i prosperitet zajednice zavise od prisustva žena na vlasti. Saznajte zašto.“

„ Socioekonomski razvoj i prosperitet zajednice zavise od prisustva žena na vlasti. Saznajte zašto.“

03.10.2012 godine (srijeda) u 19.00 sati u Sali općine Ilijaš, održat će se predavanje o temi „ Socioekonomski razvoj i prosperitet zajednice zavise od prisustva žena na vlasti. Saznajte zašto.“

O ovoj temi će govoriti mr.Đermana Šeta i mr. Kenela Zuko, predsjednica Asocijacije Fatma BiH. Organizator promocije je Asocijacija Fatma Općinski odbor Ilijaš, uz podršku OO SDA Ilijaš. Pozivamo Vas da svojim prisustvom doprinesete što uspješnijoj realizaciji ovog predavanja.

 
« StartPrev11121314151617181920NextEnd »

Page 11 of 50