Održan predizborni skup u Nišićima

Sinoć je u MO Nišići održan predizborni skup OO SDA Ilijaš gdje su predstavljeni kandidati za načelnika Općine i kandidati za Općinsko vijeće. Na skupu su se obratili predsjednik O.O. SDA Ilijaš i nosilac liste za Općinsko vijeće gosp.Mahir Dević i kandidat za načelnika općine Ilijaš gosp.Akif Fazlić. U svom obraćanju predstavili su izborni program OO SDA Ilijaš i naglasili su važnost izlaska na izbore i glasanju za SDA koja ima kapacitete da ono što obeća i ispuni ali podrška građana je presudna za realizaciju navedenog.

Kandidat SDA ispred MO Nišići Mediha Herić održala je impresivan govor koji su pristuni građani više puta aplauzima i ovacijama prekidali:

"Ja sam ponosna što sam dio ovakvog tima, zahvalna sam SDA koja mi je pružila mogućnost da budem na njihovoj listi i što se kao mlada osoba mogu uključiti u rješavanju problema mog mjesnog ogranka.

Ako dobijem vašu podršku da kao kandidat SDA uđem u Općinsko vijeće tražiću da nam se vrati Mjesna zajednica koja nam je ukinuta upravo zbog loše izabranih ljudi koje ste nažaost i vi, moji sugrađani podržavali u prethodnom periodu. Zatim, da nam se uradi ulična rasvjeta, trotoar od raskršća do autobuske stanice, preuredi autobusko stajaliste itd. Naš načelnik gosp.Fazlić i predsjednik gosp.Dević govorili su o otvaranju novih radnih mjesta a ja sam sigurna da će dobar dio istih biti otvoren i na našel lokalitetu samo moramo biti složni i spremni.

Zbog toga vi imate mogućnost da birate a ja da budem birana, za razliku od prethodnih izbora pozivam vas da podržite SDA i daglasate za ekonomiju i napredak i tim koji zna i može".

Druženje sa građanima Nišića nastavljeno je uz prigodno narodno veselje.