Održan predizborni skup u Luci

Da je tim koji “ZNA i MOŽE” najbolji kao i kandidat za načelnika OO SDA Ilijaš, gosp. Akif Fazlić, potvrdio je i broj prisutnih građana na predizbornom skupu u Luci koji je održan 28.09.2012.!!! Na skupu je predstavljen izborni program i kandidati OO SDA na predstojećim izborima.

Uvodnu riječ dao je predsjednik OO SDA Ilijaš i nosilac liste za OV prof. Mahir Dević koji je istakao važnost jedinstva Bošnjaka i podrške SDA-ovim kandidatima na izborima. U svom govoru to je potvrdio i kandidat za načelnika opštine Ilijaš, gosp. Akif Fazlić. Također je govorio o konkretnim aktivnostima koje je potrebno provesti da bi se ostvario program SDA za mandatni period 2012.-2016.

“Ono sto je najvažnije u narednom period kako za ovu MZ tako i za opštinu Ilijaš jeste “Industrijska zona Luka “ za koju je usvojen regulacioni plan. Mi nećemo dozvoliti da se ustupi poslovni prostor onim investitorima koji će zagađivati našu okolinu i naše rijeke,“ naglasio je gosp. Fazlić.

Kandidat MO Luka, Zihret Čamdžić također se obratio prisutnima. U svom obraćanju istakao je ključne probleme ove MZ a to su izgradnja sportskog centra i uređenje obale rijeke Bosne i to će biti njegovi primarni ciljevi za koje će se zalagati ako dobije podršku svojih sugrađana.