Održani predizborni skupovi na Vlaškovu i Mlinima

 

Pobjednički pohod tima koji “ZNA I MOŽE” nastavio se sinoć i to na dvije lokacije. Na Vlaškovu u 18 sati, pred nekoliko desetina građana, predstavljen je program SDA za naredni mandatni period kao i kandidati SDA-ove liste za predstojeće lokalne izbore. Domaćin skupa, predsjednik OO SDA Ilijaš i nosilac liste prof. Mahir Dević govorio je o političkoj podjeljenosti ovog prostora kao i generalnom problemu bošnjačkog opredjeljenja.

Kandidat za načelnika opštine Ilijaš gosp. Akif Fazlić, obećao je stanovnicima ovog naselja koje pripada MO Stari Ilijaš da će njihova djeca od 2014. školske godine moći pohađati nastavu u novoizgrađenoj školi u Starom Ilijašu. “Također, jedino se mi usuđujemo obećati 500 novih radnih mjesta”- istakao je gosp. Akif Fazlić. Kandidat ispred MO Stari Ilijaš Kenan Dervišević nadovezao se na izjavu gosp. Fazlića “ako uzmemo u obzir samo 5 radnih mjesta od onih 500 koje je budući načelnik obećao, to znači osnivanje 5 novih porodica što je veoma bitna stvar za današnje vrijeme.Zalagaću se za izgradnju putne kominikacije jer je nezamislivo da mjesta udaljena 2 km od grada nemaju igrađene puteve i za ostale inicijative koje budu dolazile iz moje MZ. “

Nakon Vlaškova, oko 20:00 sati pobjednička kolona došla je i u Mline gdje je planiran još jedan predizborni skup. Pred nekoliko stotina građana predstavljeni su kandidati za općinsko vijeće i kandidat za načelnika gosp. Akif Fazlić. U uvodnom obraćanju predsjednik OO SDA Ilijaš gosp. Mahir Dević je održao veoma impresivan govor: “Ovo je posebno mjesto za SDA, ovdje je formirana, ovdje je živio njen prvi predsjednik, drugi predsjednik, Načelnik općine Ilijaš itd. Ali pogledajte danas ciljeve onih što ne vole SDA, ovdje su uspjeli da podijele ljude i kandidiraju više kandidata samo da bi nas oslabili i razjedinili. Fakturišu sve ono što nevalja ovim mladim ljudima,ovom timu koji nije bio ni punoljetan kad su oni sjedili u SDA-u. Uzeli su sve od ove stranke sto su mogli, i sad im SDA ne valja, a zaboravljaju da su u njoj proveli više od 15 godina. Dobro promislite kolko je iskreno to što neki govore.” Kandidat za načelnika općine Ilijaš, gosp. Akif Fazlić, zahvalio se predsjedniku OO SDA Ilijaš na ovakvom govoru kazavši da je ponosan što je dio ovog tima. “Kada je u pitanju ovo područje, moram reći da je spreman projekat za uređenje korita rijeke Misoče. Također, ono što će biti prioritet da se riješi jeste problem koji se odnosi na dio putne infrastukture na isključenju sa glavne ceste prema Mlinima.”

Kandidat za OV ispred MO Mlini, gosp. Saudin Durmić , obećao je svojim sugrađanima da će se i dalje boriti za ovu MZ i zamolio da podrže sve kandidate sa liste SDA i kandidata za načelnika, gosp. Akifa Fazlića . “Upozoravam vas da ne vjerujete raznim “ublehašima” šta pišu, govore i obećavaju, šta govore protiv SDA. Takvi koji nas svađaju i dijele nisu zaslužili ni utičnicu od Mlina do Misoče za predizborni skup, a kamoli da im se da' neka podrška. To su oni koji neće da uče fatihe našim šehidima, zabranjuju vjeronauku, rade gotovo sve da nam unište sve što je vezano za naš identit, e pa nedajte im svoje dostojantsvo, nedajte naše šehide i naše mektebe i džamije i ne nasjedajte na njihove laži. Mi imamo kapacitete, znamo i možemo, imamo kvalitetne programe i imamo tim kojeg trebate podržati na čelu sa našim načelnikom gosp.Akifom Fazlićem.”