Održan predizborni skup SDA u Misoči

MISOČA JE UZ SDA!!!

Lokalni izbori koji će se održati 07. oktobra samo će biti konačna potvrda pobjedničkom timu OO SDA ILIJAŠ . Još jedan dokaz tome je i posljednji predizborni skup prije centralnog koji će biti održan. 05. oktobra sa početkom u 20 sati u sportskoj dvorani u Ilijašu!!!

Pred impozantnim brojem, negdje oko 800, simpatizera i članova Stranke demokratske akcije održan je predizborni skup u MO Mišoča. Skupu je prisustvovao i Predsjednik Kantonalnog odbora SDA Sarajevo dr. Denis Zvizdić.

Na samom početku, prisutnima se obratio domaćin skupa, podpredsjednik kantonalnog odbora SDA Sarajevo, predsjednik OO SDA Ilijaš i nosilac liste za OV prof. Mahir Dević. „ Ovo je posebno mjesto za SDA, Misoča je uvijek bila prepoznatljiva po jedinstvu. Ali pogledajte danas ciljeve onih što ne vole ovu stranku, ovdje su uspjeli da podjele ljude i kandiduju više kandidata samo da bi nas oslabili i razjedinili. Uzeli su sve od ove stranke što su mogli i sada im ista ne valja, a zaboravljaju da su u njoj proveli više od 15 godina. Upozoravam vas da razmislite koliko je iskreno to što oni govore,“ istakao je prof. Dević.

Nakon prof. Devića, prisutnima se obratio dr. Denis Zvizdić:

„Ovi izbori će definitivno odlučiti ko će voditi općinu Ilijaš i ko će voditi BiH u narednom periodu. I da li će oni, koji će je voditi, raditi na način da bude opće zadovoljstvo i dobro svakog građanina. Ili će je voditi, kako neki, iz nekih partija kažu da je njima mnog važnija partija nego država.“

Dr. Zvizdić je dodao da je SDA jedina državotvorna stranka, jedina stranka koja potpuno razumije situaciju i koja može svojim djelovanjem omogućiti prosperitet, prije svega, bošnjačkom narodu. Dr. Zvizdić se osvrnuo i na period proteklih 17 godina kazavši „Odgovorno tvrdim da su na čelu svih procesa koji su donijeli dobro BiH i bošnjačkom narodu, uvijek i isključivo stajali kadrovi iz SDA i ni jedne druge stranke. Bile su dvije crne rupe u tih 17 godina. Prva je bila od 2000-2002. god. kada je na vlasti bila alijansa za potjere koja je ganjala naš narod i druga je u zadnje pola godine u kantonu kada su zaustavljeni svi procesi. Ali Bogu hvala, izglasali smo nepovjerenje toj vladi. Nova vlada koju će napraviti SDA je ona koja će u punom kapacitetu stajati iza vašeg načelnika. Pomoći će da se realizuju svi obećani projekti sa zajedničkim sredstvima općine Ilijaš i Vlade KS. „

Kandidat za načelnika općine Ilijaš, gosp. Akif Fazlić predstavio je program koji će provesti u mandatnom periodu od 2012.-2014.

„Danas smo pred novim izazovima koji traže kreativnost i hrabrost za nova rješenja. Tu kreativnost i našu hrabrost iskazali smo kroz program SDA a to je program „BIRAM EKONOMIJU i NAPREDAK.“ To je program koji će rješiti ključna pitanja, zapošljavanja, boljeg obrazovanja, boljeg zdravstva, infrastukture, boljeg upravljanja prirodnim resursima, kulture i sporta. Na sva ta pitanja kroz svoj program dali smo odgovore. Ključni temelj tog programa jeste ekonomija i jedina smo stranka koja je precizno rekla da će otvoriti 500 radnih mjesta, a ja kažem i 1000.“ istakao je gosp. Fazlić.

Kandidat za OV ispred MO Misoča, gosp. Nedim Matoruga kazao je da je SDA obišla od Lješeva do Dragorada sve MO i dodao „ kada u bilo kom mjestu u Ilijašu spomenete ime Misoča, to ljude asocira samo na dvije stvari. Prva stvar je jedinstvo, a druga je SDA. Druga asocijacija tj. SDA , pored islamske zajednice je jedino sredstvo da se dođe do ove prve važne stvari a to je bošnjačko jedinstvo.“

Gosp. Saudin Drurmić, također kandidat ispred MO Misoča i Aida Krhan,predsjenica asocijacije "Fatma" ukratko su uputili nekoliko rečenica svojim sugrađanima. Aida Krhan je istakla važnost žene u politici sa akcentom na odgovornos, marljivost i upornost žene, općenito u životu!!!

Jednoglasno je poslana poruka da se glasa za „Ekonomiju i napredak“ i „Tim koji zna i može“!!!