Saopštenje za javnost 04.10.2012.g.

Poštovani građani općine Ilijaš,

Još je nekoliko dana ostalo do izbora i mislim da je vrijeme da vam prenesem nekoliko impresija iz predizborne kampanje koja je evo iza nas.

Prije svega želim da se zahvalim svim ilijašankama i ilijašanima od Lješeva do Dragorada, koji su u zaista impozantnom broju prisustvovali svim našim predizbornim skupovima i koji su davali bezrezervnu podršku, kako našem kandidatu za načelnika Akifu Fazliću, tako listi SDA za Općinsko vijeće Ilijaš.

Želim da istaknem da sam ponosan na svoj tim, koji je uspio ovu kampanju privesti kraju na veoma profesionalan i dostojanstven način. Drago mi je da smo, i pored toga što su nas nemilosrdno napadali, blatili, iznosili o nama gnusne laži, mi ipak ostali dostojanstveni i istrajali na stavu da se integritet svakog pojedinca mora čuvati, bez obzira na to kakav on odnos imao prema nama, i bez obzira na to što drugi nisu ni najmanje štedili nas i naš integritet.

U proteklih par sedmica smo posjetili skoro svaki kutak naše Općine, pri tome smo predstavili naše kandidate za Općinsko vijeće i našeg kandidata za načelnika, Akifa Fazlića. Imali ste priliku da se detaljno upoznate sa našim Programom i sa ljudima koji će, ako Bog da, taj Program provoditi.

Ovim putem želim sve vas još jednom pozvati na potpuno političko jedinstvo, jedinstvo koje će nam dati snagu da interese naše Općine zadovoljimo kako kroz predan timski rad na lokalnom nivou, tako i kroz povećanje uticaja Ilijaša u Kantonu Sarajevo i Federaciji BiH.

Pozivam vas da ne dozvolite da se podjelama, raskolima i spletkama stvori prostor za djelovanje retrogradnih snaga u liku pojedinaca koji lični interes stavljaju ispred kolektivnog. Vrijeme je da se stane u kraj besmislenim podjelama koje našoj Općini mogu donijeti samo štetu.

Izađite 07.10. na izbore, glasajte za "Tim koji zna i može", listu SDA za Općinsko vijeće Ilijaš, koju čini 90% mladih, visokoobrazovanih, ambicioznih ljudi, spremnih da vode ovu Općinu u naredne četiri godine.

Izaberite Ekonomiju i napredak, glasajte za Akifa Fazlića, jedinog kandidata koji je jasno i decidno iznio Program Stranke, objasnio način njegovog provođenja i predstavio tim koji će provesti taj Program.

Glasajte za SDA, mi ćemo znati na pravi način odgovoriti na vaše povjerenje.

S poštovanjem,

Mahir Dević

Predsjednik OO SDA Ilijaš